SIVO Festival SIVO Festival
SIVO Festival
Datum:
3 t/m 7 augustus 2016

Locatie:
De Goorns 28
7873 AM Odoorn

SIVO Festival
SIVO
Postbus 5
7873 ZG Odoorn
info@sivofestival.nl

SIVO Festival
Nederlands Espa�a Deutsch English

Folklore-groepen uit de hele wereld!

 

 

 

Land :Kroatië
Plaats :Bistra
Groep :KUD Bistra
omschrijving :

 

 

Eén van de jongere landen op de aardbol is Kroatië, waar door de vondst – er zijn omvangrijke collecties opgebouwd – van fossielen van Neanderthalers, bewezen kon worden dat het gebied in de prehistorie, zo’n 130.000 jaar geleden, al werd bewoond. 

 

 

Na vele oorlogen en bestuurlijke beslissingen is uiteindelijk na de strijd in voormalig Joegoslavië, Kroatië een zelfstandige republiek geworden. De meest gebruikte taal is Kroatisch dat drie dialecten kent. Daarnaast is Italiaans een erkende taal voor 4% van de inwoners in de provincie Istrië.

 

 

Kroatië telt een groot aantal nationale parken en natuurparken en er zijn meer dan duizend eilanden. Bistra is een gemeente in de Kroatische provincie Zagreb in het noorden van het land gelegen in het natuurpark ‘Medvednica’. 

 

 

De groep ‘Kud Bistra’, dat Culturele Bistro betekent, streeft met hun groep naar het uitdragen van kunst en cultuur in de letterlijke zin van het woord. Het gezelschap wil zang, dans, taal en tradities van de regio en andere delen van het land, bevorderen. 

 

 

Daarbij leggen ze de nadruk op perfectie in de uitvoering door zowel het individu als de groep en dragen actief bij aan het behoud van de traditionele kleding ‘Bistranska’ en het creëren van nieuwe traditionele kostuums. 

 

 

Men wil als folkloristische dansgroep de beste van de regio worden en ‘Kud Bistra’ hoopt de jongere generatie door middel van positieve levensinzichten en sociale waarden te behoeden voor slechte en ongezonde invloeden. 

 

 

Daarnaast ziet men ook in de dat de eigen creativiteit de samenleving bevordert. Werken met professionals, passie voor succes en een actieve rol spelen in de collectieve gemeenschap zijn andere drijfveren voor 'KUD Bistra'.

 

 

 

 

SIVO Festival


SIVO Festival
Weervergelijker