SIVO Festival SIVO Festival
SIVO Festival
Datum:
3 t/m 7 augustus 2016

Locatie:
De Goorns 28
7873 AM Odoorn

SIVO Festival
SIVO
Postbus 5
7873 ZG Odoorn
info@sivofestival.nl

SIVO Festival
Nederlands Espa´┐Ża Deutsch English

Folklore-groepen uit de hele wereld!

 

 

 

Land :Polen
Plaats :Warschau
Groep :Promni Folk Dance Ensemble
omschrijving :

Polen

Promni Folk Dance Ensemble

www.promni.pl


 

Uit Polen komt dit jaar het ensemble PROMNI, dat verbonden is aan de Wetenschapsuniversiteit van Warschau. Het gezelschap is opgericht in 1972 door Zofia Solarz en heeft in de loop van haar bestaan vele grote successen geboekt. Momenteel zijn er zo'n honderd leden, allemaal gediplomeerden van de universiteit, en zij beleven veel plezier aan het folkloredansen en het zingen van de oeroude liedjes.
Het orkest bestaat uit studenten en afgestudeerden van de Frederic Chopin Academy van Muziek in Warschau.

 


Het dansprogramma bestaat uit de Poolse nationale dansen (polonaise, mazur, kujawiak, krakowiak en oberek). Scènes die gebracht worden zijn onder meer het huwelijk in Lowicz,  het carnaval in Oostelijk Krakau en het hooglandgebied van Beskid Zywiecki. Verder zijn er liedjes en dansen van centraal, zuidelijk en zuidoostelijk Polen (Kurpie Zielone, Opoczynskie, Cieszyn, Beskid Slaski, Gorlickie, Lubelskie, Lubartowskie, Bilgorajskie, Rzeszowskie, Beskid Zywiecki, Podhale en Spisz).

 

 

PROMNI is ook populair voor het presenteren van ballroomdansen. Sinds 1972 is de groep ook regelmatig te vinden op buitenlandse festivals, waar ze dan als landsvertegenwoordiger optreedt.

 


De lijst van bezochte buitenlandse festivals is indrukwekkend en het is dan ook niet verwonderlijk dat de groep ook al een paar keer in Nederland is geweest. Dankzij de goede prestaties zijn er al veel prijzen gewonnen en hoge onderscheidingen in de wacht gesleept.   
   

SIVO Festival


SIVO Festival
Weervergelijker