SIVO Festival SIVO Festival
SIVO Festival
Datum:
3 t/m 7 augustus 2016

Locatie:
De Goorns 28
7873 AM Odoorn

SIVO Festival
SIVO
Postbus 5
7873 ZG Odoorn
info@sivofestival.nl

SIVO Festival
Nederlands Espa´┐Ża Deutsch English

Folklore-groepen uit de hele wereld!

 

 

 

Land :Zuid-Korea
Plaats :Daegu City
Groep :HATA Korean Art Performance Group
omschrijving :

Website  

www.hata.kr

De Koreaanse percussiegroep HATA is in 1995 opgericht in Daegu, een stad in het zuidoosten van Zuid-Korea met ongeveer 3 miljoen inwoners. De groep richt zich met name op de instandhouding van de traditionele Koreaanse muziek en dans.

 

Bovendien staat het ensemble ook bekend om haar prestaties op het gebied van percussie, waarbij met diverse soorten trommels gewerkt wordt.

Men is dan ook niet alleen bezig met de traditionele muziek en dansen, maar richt zich ook op nieuwe experimenten op het gebied van drumsessies.

De leider, de heer Lui Park, zorgt ervoor dat ieder jaar kan worden deelgenomen aan een buitenlands festival en overal waar de groep optreedt, leidt dit tot onvergetelijke momenten voor het publiek.

 

De organisatie is tevens een opleidingsinstituut, waar jonge kinderen vertrouwd raken met de Koreaanse muziek en volksgebruiken. Veel studenten van de groep hebben later hun beroep gemaakt van de aangeleerde volkskunsten.

 

Zowel in Korea zelf als tot ver buiten de landsgrenzen is HATA een van de bekendste Koreaanse percussiegroepen. Tijdens de diverse dansen wordt veel gebruik gemaakt van allerlei soorten gongs, die allemaal een apart geluid voortbrengen en die de dansbewegingen begeleiden.

 

Bekend zijn onder meer de dansen met de hoeden met lange kleurige waaiers, die meebewegen op het ritme van de danspassen en de hoofdbewegingen. Een kleurrijk schouwspel vol beweging en dynamiek is het resultaat.

 

Ook de welbekende bloemendansen met kleurrijke waaiers, die de dames heel gracieus opbouwen, zijn altijd weer bijzonder om te aanschouwen.
In het repertoire worden daarnaast ook allerlei dansen uitgevoerd die het dagelijks leven op het boerenland uitbeelden.

 

De groep zal ons dan ook zeker verrassen met zowel authentieke folklore als meer moderne dansen. SIVO heeft al drie jaar contact met de groep, die voor het bezoeken van buitenlandse festivals afhankelijk is van sponsoren.

 

 

 

SIVO Festival


SIVO Festival
Weervergelijker