SIVO Festival SIVO Festival
SIVO Festival
Datum:
3 t/m 7 augustus 2016

Locatie:
De Goorns 28
7873 AM Odoorn

SIVO Festival
SIVO
Postbus 5
7873 ZG Odoorn
info@sivofestival.nl

SIVO Festival
Nederlands Espa´┐Ża Deutsch English

Folklore-groepen uit de hele wereld!

 

 

 

Land :Colombia
Plaats :Cali
Groep :Ballet Folklorico Farallones
omschrijving :

Website

www.balletfolcloricofarallones.jimdo.com

 

 

Ballet Folklorico Farallones is een culturele non-profit organisatie, die is gevestigd in Santiago de Cali. Het is een nog jonge organisatie, want de oprichtingsdatum is 27 januari 2007.

Het doel van de balletgroep is streven naar een vorm van professionele volksdans zonder afbreuk te doen aan de traditionele artistieke dansen van zuidwest Colombia. Er wordt veel zorg besteed aan de presentatie van de verschillende artistieke dansvormen, waarbij nadrukkelijk ook wordt getracht het publiek te boeien.

 

Centraal staat echter nog steeds het behoud van het eigen culturele erfgoed dat door de leden alom gerespecteerd wordt.
Tevens wil men graag op een zo breed mogelijke wijze de culturele diversiteit van de traditionele dansen laten zien.

 

De groep heeft wil uitgroeien tot de grootste folkloristische dansgroep van zuidwest Colombia, die bekend staat om haar creativiteit, innovatie, kwaliteit en technische podiumproducties, waarbij zowel professionele artiesten als amateurs een bijdrage leveren.

 

In haar programma is een grote verscheidenheid aan dansproducties opgenomen die een goed beeld geven van de historie van het land.
In de dansen wordt o.a. gesymboliseerd welke invloeden er vanuit het Afrikaanse continent zijn achtergebleven. Ook de Spaanse invloeden zijn nadrukkelijk te herkennen. Verder wordt getoond hoe de inheemse Aboriginals zijn geïntegreerd in de huidige smeltkroes van de huidige bewoners.

De eerste contacten met deze groep bestaan al sinds 2008, maar het was niet eerder mogelijk een aanvaardbare tournee voor hen te plannen.

 

SIVO Festival


SIVO Festival
Weervergelijker