SIVO Festival SIVO Festival
SIVO Festival
Datum:
3 t/m 7 augustus 2016

Locatie:
De Goorns 28
7873 AM Odoorn

SIVO Festival
SIVO
Postbus 5
7873 ZG Odoorn
info@sivofestival.nl

SIVO Festival
Nederlands Espa�a Deutsch English

Folklore-groepen uit de hele wereld!

 

 

 

Land :Nederland
Plaats :Exloo
Groep :De schaop’ndansers
omschrijving :

 

Website: http://home.planet.nl/~oenes000/home.html

 

Traditioneel vertegenwoordigen de Schaop'ndansers de Nederlandse folklore op de openingsdag van het SIVO-festival. Deze folkloristische dansgroep uit Exloo heeft in de ruim 35 jaren van haar bestaan steeds meer bekendheid gekregen en treedt op in binnen- en buitenland. Zowel op toonaangevende festivals als op zomermarkten en in verzorgingshuizen.

Enkele hoogtepunten voor de groep waren deelname aan de grote optocht ter gelegenheid van de Dag van de Duitse Eenwording in Berlijn op 3 oktober 1997, het Deutsches Volkstanztreffen in Braunschweig in de zomer van 2001 en de Europeade in Antwerpen in juli 2002. In 2005 deden de Schaop’ndansers mee aan de Europeade in Quimper, Frankrijk, waar 3500 dansers uit heel Europa aanwezig waren.
      
De groep van ongeveer 25 personen draagt het authentieke zondagse kostuum uit Exloo en omgeving, zoals dat in het begin van de 20e eeuw gebruikelijk was. De mannen dragen een stemmig zwart kostuum, de vrouwen kleding met heidekleuren en een origineel zilveren oorijzer met gouden stiften en daarover een prachtige kanten muts met 7 gesteven pijpen.
      
Sommige dansen worden door paren in werkkleding en op klompen gedanst. De Schaop’ndansers dansen traditionele Hollandse dansen en worden begeleid door een aantal accordeonisten.

 

 

SIVO Festival


SIVO Festival
Weervergelijker